Cozy Pillow, het leukste boutique hotel van Utrecht

Gelegen in het hart van het centrum van Utrecht vind je Cozy Pillow. Het leukste boetiek hotel van Utrecht. Met zes luxe kamers op de perfecte uitvalsbasis van de stad is het bij ons op en top genieten van alles wat onze mooie stad te bieden heeft. Wandelen door de Utrechse steegjes, uitkijken vanaf de Domtoren, genieten van een cappuccino of goed glas wijn aan de romantische grachten of op culinaire ontdekkingstocht bij één van de hotspots die onze stad rijk is. In Utrecht is áltijd wat te ontdekken!

"Cozy Pillow maakt deel uit van een uniek concept "Fashion meets Hotel"

Op de begane grond van ons hotel vindt je House of Fred., dé Multibrandstore voor de ondernemende en sprankelende vrouw. Het is een concept waar wij erg in geloven.

Wij zijn Frederiek en Tim. Samen met onze twee jonge kinderen wonen wij in Utrecht. Als ondernemers zijn we altijd op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen. Al lange tijd dachten we aan een combinatie van een hotel en een Multibrandstore in één pand. Eind 2017 kregen we de kans om ons in dit pand aan de Steenweg te vestigen. Hoewel er veel aan gedaan moest worden, zagen we direct de schoonheid erin en de mogelijkheden die het kon bieden voor ons concept. We twijfelden dan ook niet en besloten de stap te zetten om onze ambitie te realiseren!

Een pand vol historie

Nummer 13 is een gebouw met een rijke historie in één van de oudste straten die Utrecht rijk is. Ooit was de Steenweg de eerste verharde weg in Utrecht nadat de Romeinen waren vertrokken en bevond het zich midden in het hart van de middeleeuwse handelswijk Stathe. Uit deze periode dateert bijvoorbeeld ook de Buurkerk, die iets verder in de straat ligt. Hier is sinds 1984 het Nationaal Museum van de Speelklok tot de Pierement gehuisvest.

In het jaar 1200 was het oostelijk deel van de Steenweg marktgebied, twee eeuwen later werd dat gebied uitgebreid met de regulering dat boter, kaas en eieren uitsluitend nog in de Steenweg mochten worden verhandeld. Dit gebouw deed ooit dienst als Schoonhuis, een voorloper van het Utrechtse stadhuis.

Fashion meets Hotel

Na een intensieve verbouwing konden wij in 2019 onze deuren openen. We zijn trots op het unieke concept “Fashion meets Hotel” wat we hebben weten te realiseren. Naast onze zes suites vind je op de begane grond onze multibrandstore House of Fred. Dé ontmoetingsplek voor de ondernemende en sprankelende vrouw. Het merkenpakket van House of Fred. bestaat onder andere uit Closed, Summum, Mos Mosh, Drykorn, American Vintage, Alix the Label en Sofie Schnoor. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met modeaccesoires en lifestyle artikelen die je als echte ‘Fred.-vrouw’ graag in je eigen collectie terug wilt zien. Wij helpen je graag bij het samenstellen van je nieuwe outfit, of deze nu zakelijk, feestelijk of casual is. Na het inchecken (wat plaats vindt aan onze hoge bar achterin de winkel) en tussen het shoppen door geniet je van een cappuccino of een goed glas wijn. En als gast van Cozy Pillow ontvang je standaard 10% korting op onze collectie! Zien we je snel?

MyrtheSlootjes_CozyPillow_46